Duofiets

Duofiets wordt letterlijk warm gereden door Jo Planckaert en het dagelijks bestuur van Squatina!

Slechts een handjevol mensen waren op de hoogte dat op donderdag 22/09/2022 de duofiets werd geleverd! De verrassing voor bewoners en medewerkers was groot en werd feestelijk onthaald.

Deze duurzame aankoop is niet over één nacht ijs gegaan. Ruim de helft van het budget voor deze fiets werd ingezameld door het organiseren van tal van activiteiten binnen onze muren. Het resterende bedrag werd opgelegd door vzw Squatina, die het project 100 % steunt.

Hartelijk thuiskomen in een moderne en unieke setting is een troef bij Haerlebout. De professionele aandacht voor zorg op maat en persoonlijke behoeften, op wandelafstand van het strand van Middelkerke, kaderen de ideale woonomgeving voor onze ouderen.

In Haerlebout is er een veranderend zorgbeeld. De laatste 5 jaar is de zorg voor bewoners met dementie toegenomen met 30 %. Eind vorig jaar dienden wij via Haerlebout een sterk dossier in waardoor wij als organisatie uitgekozen werden om deel te nemen aan het verandertraject “Ik, jij, samen mens”. Met dit project wil de Vlaamse overheid de persoonsgerichte zorg voor personen met dementie verspreiden en definitief verankeren in alle woonzorgcentra.

duofiets
duofiets

Wat is een duofiets?

Een duofiets is een fiets op maat voor mensen met een zorgnood. Dankzij dit initiatief kunnen onze bewoners samen fietsen met een familielid, een vriend, medewerker of vrijwilliger. Om alles tot in de puntjes veilig te houden werden ook de randvoorwaarden grondig bekeken. Zo werden ook de nodige verzekeringen gewaarborgd zodat bewoner en chauffeur zorgeloos kunnen genieten van deze beleving.

Deze week is er op woensdag 21 september Wereld Alzheimer Dag, waarbij dit jaar het thema ‘Samen op pad’ werd gekozen. Voor het wzc Haerlebout is dit het ideale moment om onze nieuwe aankoop in de kijker te zetten! Een fietstocht kan een mogelijkheid zijn om samen herinneringen op te halen, geluiden en geuren te herkennen, te genieten van de natuur, de nabijheid van de zee en ons mooie bruisende Middelkerke!

Wil jij meer weten over dit project?: contactpersoon Gracy Vanhenden 059 55 40 70

samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Help je mee aan het creëren van een warme, verbonden gemeenschap?

Eenzaamheid aanpakken begint met eenvoudige, liefdevolle gebaren. Of het nu gaat om een vriendelijk 'hallo', een telefoontje naar een oude bekende, of het buitenzetten van de vuilnisbak voor de buurman – elk gebaar telt!

Samen kunnen we bruggen bouwen, harten verwarmen en eenzaamheid aanpakken. Maak jij samen mee het verschil? 

lees meer alle berichten

Haerlebout en Duinroos vieren 10-jarig bestaan!

10 jaar Haerlebout en Duinroos! 

Om die reden werd er op 28 juni een ganse feestdag georganiseerd! ’s Middags konden bewoners en medewerkers genieten van een heerlijke BBQ met een optreden en aansluitend een dessertbuffet. ’s Avonds ging Squatina voor een gezellig samenzijn met alle medewerkers van Haerlebout met een toffe quiz!

Hartelijk wonen en werken in een unieke omgeving -> daar gaan wij voor!

lees meer alle berichten