Ik, jij, samen mens!

Ik, jij, samen Mens!

Anderhalf jaar geleden was het woonzorgcentrum Haerlebout één van de 20 organisaties die mocht deelnemen aan het verandertraject ‘Ik, jij, samen Mens’. Gedurende die tijd werden wij ondersteund door het Expertisecentrum Dementie.

Op 28/03/2023 was het eindelijk zover en mochten wij ons traject voorstellen in Brussel.

Met de nodige portie zenuwen trokken Gracy (hoofverpleegkundige Haerlebout) en Roos (verantwoordelijke ergo-, kiné- en animatieteam) op 28/03/2023 richting Brussel om ons traject voor te stellen. Deze dames deden dit in stijl en waren trots om de ambassadrices van Haerlebout te zijn!

Wij streven ernaar dat iedereen, met of zonder dementie, zijn rol in de samenleving volwaardig kan opnemen. Wij doen dit met respect voor ieders sterktes en zwaktes en vergeten daarbij zeker ook de mantelzorgers niet.

Binnen Haerlebout gingen wij aan de slag met kleine en grote acties om personen met (en zonder) dementie (h)erkenning aan te bieden.

ik, jij samen mens
ik, jij samen mens

Wat hebben wij gerealiseerd op maat van onze bewoners?

  • Het creëren van een optimaal thuisgevoel door onder andere:
    leesbare ruimtes onder de vorm van duidelijke kalenders en klokken te integreren.
  • Elkaar aanspreken met de voornaam creëert een familiaire sfeer, waardoor het thuisgevoel toeneemt. Als geheugensteuntje hebben wij de naamkaartjes van onze medewerkers opnieuw geïntroduceerd -> dit was voor bewoners en familie meer dan welkom!
  • Het organiseren van een tentoonstelling met artistieke werken rond dementie
  • Er werd een infobord opgehangen waarop bewoners en bezoekers aan de hand van foto’s kunnen zien wie aan het werk is. Ook dit draagt bij tot een eenvoudige manier om contact te leggen tussen bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.

Er werden ook acties ondernomen die bijdragen in erkenning voor onze bewoners.

Bv: Alle medewerkers volgden een intensieve training o.l.v. het Expertisecentrum Dementie Foton uit Brugge.

Als kers op de taart werden dankzij tal van evenementen, acties, initiatieven én een gulle bijdrage van vzw Squatina een duofiets aangekocht. Naast het gegeven dat beweging gezond is, willen wij de sterktes van elke mens in de spotlight zetten. Zowel binnen als buiten de muren van ons woonzorgcentrum!

Ik, jij samen mens
Ik, jij samen mens

samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Help je mee aan het creëren van een warme, verbonden gemeenschap?

Eenzaamheid aanpakken begint met eenvoudige, liefdevolle gebaren. Of het nu gaat om een vriendelijk 'hallo', een telefoontje naar een oude bekende, of het buitenzetten van de vuilnisbak voor de buurman – elk gebaar telt!

Samen kunnen we bruggen bouwen, harten verwarmen en eenzaamheid aanpakken. Maak jij samen mee het verschil? 

lees meer alle berichten

Haerlebout en Duinroos vieren 10-jarig bestaan!

10 jaar Haerlebout en Duinroos! 

Om die reden werd er op 28 juni een ganse feestdag georganiseerd! ’s Middags konden bewoners en medewerkers genieten van een heerlijke BBQ met een optreden en aansluitend een dessertbuffet. ’s Avonds ging Squatina voor een gezellig samenzijn met alle medewerkers van Haerlebout met een toffe quiz!

Hartelijk wonen en werken in een unieke omgeving -> daar gaan wij voor!

lees meer alle berichten